I kan nu afholde mindre udendørsaktiviteter

Udendørsaktiviteter for 10 personer kan gennemføres, hvis man tager hensyn til myndighedernes anbefalinger.

På baggrund af at Politiet og Sundhedsmyndigheder har udstukket nogle generelle retningslinjer for udendørsaktiviteter, og på baggrund af erfaringer og anbefalinger fra DIF, DGI og DUF, kan garderkorps nu afholde regelmæssige mindre aktiviteter udendørs.

De oprindelige retningslinjerne er udarbejdet med fokus på idrætsaktiviteter, men kan også overføres til garderkorps.

Det betyder at udendørsaktiviteter for maks. 10 personer kan gennemføres, så længe I tager hensyn til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Sundhedsstyrelsen henviser til Sundhedsstyrelsens generelle råd til forebyggelse af COVID-19. Disse er også relevante i forbindelse med udendørsaktiviteter og omfatter bl.a. følgende:

  • Mød ikke op, hvis du har symptomer som fx feber, hoste, muskel-ømhed, og gå straks hjem, hvis du får sådanne symptomer
  • Hold afstand på 2 meter til andre personer
  • Vær særlig opmærksom på håndhygiejne, brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe.
  • Host i din albue eller i et papirlommetørklæde
  • I forbindelse med træning, brug da kun jeres eget instrument
  • Vær opmærksomme på rengøring af fælles kontaktflader
  • Gør gardere og deres forældre opmærksomme på, at der ikke er adgang til indendørsarealer. Derfor skal de huske en drikkedunk (som ikke skal deles med andre), varmt tøj, gøres opmærksom på de ikke kan komme på toilet, og reguler hvor lang tid i mødes efter dette.

Jeg er klar over, at der fortsat er udfordringer med at mødes, da nogle kommuner ikke tillader ophold på deres områder – heller ikke udendørs. Derfor arbejder jeg videre med, at få kommunerne til at forstå, at både politiets og sundhedsmyndighederne tillader små forsamlinger med afstand. Vi vil appellere til alle relevante parter, men tag gerne selv kontakt til Jeres lokale politikere, embedsmænd osv.

Hvis i ikke ved om i Jeres kommune tillader ophold på deres udendørsarealer, så er det vigtigt i kontakter kommunen inden i mødes. Ellers kan i risikere at blive smidt væk, eller i værste fad at få bøder.

Hvis det ikke er muligt at få tilladelse til at opholde jer på de arealer i plejer at benytte, opfordrer vi jer til at finde alternativer, såsom en stor privat have eller lignende.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet plakater til brug ved udendørs træning. Det anbefales, at foreninger opsætter disse plakater synligt.

Plakat fra Sundhedsstyrelsen til udendørsaktiviteter

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.