Ny grundbog på vej til alle medlemskorps

I september 2024 udkom “Tambourmajorens grundbog”; en bog skrevet af Landsgardeforeningens tambourmajorinstruktører til tambourmajorer, bestyrelser og forældre. Nu er bogen på vej til alle medlemskorps.

Som en del af Landsgardeforeningens strategi for 2024 til 2026 er der blevet skrevet og udgivet en grundbog til tambourmajorer. Tanken bag er, at bogen skal styrke de lokale korps i at understøtte tambourmajorens udvikling. Derfor er bogen ikke kun fyldt med information og redskaber til tambourmajoren, men har også afsnit om samarbejdet mellem bestyrelse og tambourmajor samt forældrenes rolle omkring den unge tambourmajor.

REDSKAB TIL BROBYGNING
Det er Landsgardeforeningens håb, at bogen hjælpe med at understøtte den enkelte tambourmajors udvikling. Bogen skal gerne bygge bro fra kursussituationer til hverdagen i garden. Det fortæller Amalie Kristensen, som sidder i LGF’s bestyrelse og er ansvarlig for LGF’s kurser:

Vi nåede frem til at lave majorbogen, fordi vi ville samle en masse viden og arbejde med den enkelte majors udvikling og progression på kurserne, så man som major lærer nyt på hvert kursus, og man som instruktør kan arbejde målrettet med den enkelte tambourmajor”.

Selvom bogen hedder “Tambourmajorens grundbog”, henvender den sig ikke kun til tambourmajoren. Bogens anden del er rettet mod bestyrelsen og sætter fokus på tambourmajorens og bestyrelsens samarbejde, mens bogens tredje del er til forældre til en tambourmajor. Det skal hjælpe forældrene til at få indblik i, hvad det kræver at være tambourmajor.

Det kan være en ensom rolle og kræve meget at komme tilbage fra kursus og skulle forklare bestyrelsen om emner fra kurset. Der er skrevet om det i bogen, og vi håber, at alle vil læse den,” siger Amalie Kristensen.

HÅBER AT STYRKE DEN NÆSTE GENERATION
Bogen er skrevet af Lærke Rikke Holme Larsen, Nicolai Mangor Nielsen, Anna Klein, Ida Savkov Østergaard og Pernille Aaby Gade, der alle er en del af Landsgardeforeningens tambourmajorinstruktør-team.

Fire af de fem forfattere til bogen. Fra venstre: Pernille Aaby Gade, Lærke Rikke Holme Larsen, Anna Klein og Nicolai Mangor Nielsen.

Lærke, der er Landsgardeforeningens ledende tambourmajorinstruktør, håber, at bogen kan hjælpe helt nye tambourmajorer med at navigere i en ny garderverden af sving, kast, taktslag og tricks. Hun siger:

Vi er meget stolte af det resultat, vi har lavet, og håber at bogen kommer til at kunne styrke den næste generation af tambourmajorer og hjælpe dem godt i gang med det store arbejde, der venter dem som tambourmajorer”.

GOD MODTAGELSE
Tambourmajorens grundbog udkom i september 2024. Det blev fejret på LGF-tambourmajorkursus i Varde, som også var første gang, at der blev arbejdet med bogen. Siden er bogen også blevet brugt på forårskurset i 2025.

Bogen er blevet taget super godt imod, og vi oplever, at de unge tambourmajorer synes, at den er et godt arbejdsredskab,” fortæller Lærke Larsen.

Hun tilføjer, at bogen er et supplement til kurserne, som afholdes to gange om året. Her bliver bogen brugt aktivt i undervisningen, så tambourmajoren vil genkende elementer fra bogen, når han/hun tager på kursus.

Det har styrket vores instruktørgruppe at være igennem denne proces og har samtidig skabt en masse godt materiale til at understøtte undervisningen på kurser, men også som den enkelte major kan arbejde med hjemme,” siger Amalie. 

Mange korps har allerede modtaget et eksemplar af bogen, som blev uddelt ved ankomst til årets repræsentantskabsmøde. De korps, som endnu ikke har modtaget et eksemplar, får tilsendt et med posten i løbet af foråret. De sendes i slutningen af april.

Spørgsmål vedrørende Tambourmajorens grundbog kan sendes til info@lgf.dk.

One Comment

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.