Jammerbugt Garden

Jammerbugt Garden blev etableret i 1964. Den består af 50 uniformerede flotte, glade og smilende piger i alderen 10-30 år. Derudover har pigegarden 10 aspiranter, der er under oplæring og naturligvis også deres kære spilopper i alderen 7-8 år, der mødes hver tirsdag for at synge sange og lege diverse sanglege.
Garden består af et brass band og et trommekorps, og de undervises af professionelle instruktører i både musik og march/tattoo, ligesom også deres yngre medlemmer blandt aspiranterne og spil-lopperne undervises af professionelle.
Brovst Pigegarde har rejst meget udenlands, og har bl.a. haft visit i Ungarn, Spanien, Norge, Sverige, Italien, Tyskland, bl.a. OL i Kiel, Kroatien, Polen og Liechtenstein. I 2008 var de så heldige at deltage i VM kvalifikation i Malaysia. Året efter endte de som Danmarks 5. bedste garde ved DM for Bygarder 2009 – derved kvalificerede de sig til verdensmesterskabet (World Championsship for Marching Showbands 2010) i Potsdam nær Berlin i Tyskland. Her opnåede pigegarden en rigtig flot 8. plads, og succesen fortsætter idet den også viser sig ved deltagelse i DM for bygarder 2011, hvor de placerer sig som nr. 4 samlet. Foran sig ligger kun mixede garder eller kun drengegarder, hvorfor de officielt kan kalde sig Danmarks bedste rene pigegarde. De holder titlen som Danmarks bedste rene pigegarde ved både DM 2013 og DM 2015.
I 2014 kunne de 50 års jubilæum jubilæumsfest, jubilæumskoncert og en masse andre spændende oplevelser.

brovst-pigegarde