Vedligeholdelse af Støvler.

Tillykke med dine nye støvler.

Vores støvler er lavet af læder i fineste kvalitet, og der er tale om ægte naturlæder, hvorfor det ikke kan undgåes at overfladen kan variere i farve og struktur. For at støvlernes gode egenskaber og form holder længst muligt, kræves systematisk pleje og vedligeholdelse af støvlerne.

Grundlæggende vejledning for rensning og vedligeholdelse:

√ Snavsede støvler skal først renses med en blød klud eller en blød svamp, som er fugtet med lunkent vand, inden du kan begynde selve vedligeholdelsen.

√ Undgå så vidt muligt at støvlerne bliver våde, og hvis det alligevel sker, så skal de ALTID tørres ved stuetemperatur. Tørring må IKKE ske i nærheden af radiator eller lignende. Inden støvlerne stilles til tørring skal de fyldes med papir, så de står oprejst og har den rigtige form. Det anbefales at støvlerne tørre i minimum 18 timer.

√ Når støvlerne er tørre, skal de smøres med et tyndt lag skocreme eller voks i skindets farve (kan købes i vores web-shop). Nivea-creme kan også anbefales til forbehandling. Der må ikke bruges pudsemidler med fortynder som f.eks. Kiwi.

√ Støvlerne har nu fået det første lag. Efter 10 minutter er cremen eller voksen trukket ind i skindet og støvlerne pudses/poleres med en tør og ren klud.

√ Herefter gives støvlerne endnu et lag, som også pudses/poleres af efter 10 minutter. Støvlerne er nu helt blanke og flotte, og er mere modstandsdygtige overfor snavs og fugt. Samtidig sikres det at læderet er smidigt og ikke revner.

√ Når du tager støvlerne af og på skal de altid snøres helt op. Det skal foregå let, uden man udsætter støvlen for ryk og pres.

√ Støvlerne må ALDRIG vaskes. Dog kan snørebåndene vaskes eller udskiftes , hvis de er snavsede.

√ For at indgå at hæfter og nitter ruster, skal de renses og behandles både på yder- og indersiden af støvlen. Dette kan ske med samme creme eller voks som bruges til læderet.

HUSK at holde øje med slidtage af sålerne. Især hælen slides og skal skiftes før det skader støvlen.

Denne opskrift kan også bruges til vedligeholdelse af støvlerne:

1/3 hvide sæbespåner opløses i 1/3 varmt vand

til sidst blandes 1/3 alm. madolie – alt billig madolie kan bruges. Ikke sæben renser.

Olien plejer læderet.